КАФЕРГОТ - CAFERGOT

  • 15,00лв.

  • Наличност: В наличност
  • Марка Assos
  • Модел КАФЕРГОТ - CAFERGOT

- ИЛИ ПОРЪЧАЙ БЕЗ РЕГИСТРАЦИЯ -
БЪРЗА ПОРЪЧКА
БЪРЗО, ЛЕСНО, БЕЗ РЕГИСТРАЦИЯ

Въведете телефонен номер и натиснете бутона "Поръчай", наш служител ще се свърже със вас възможно най-скоро.Какво представлява Cafergot 30 таблетки и как се използва?

Cafergot е лекарство с рецепта, използвано за лечение на симптомите на мигрена. Cafergot може да се използва самостоятелно или с други лекарства. Cafergot принадлежи към клас лекарства, наречени Ergot Alkaloids.

Фармакологичен ефект

Комбинирано лекарство, облекчава пристъпите на мигрена и главоболието от съдов произход. Ерготаминът нормализира тонуса на разширените екстракраниални артерии. Кофеинът ускорява и увеличава абсорбцията на ерготамин в червата.

Фармакокинетика
След перорално приложение около 62% от ерготамин се абсорбира в стомашно-чревния тракт. Максималната плазмена концентрация се достига 2 часа след перорално приложение. Свързване с плазмените протеини - 98%. Ерготаминът се метаболизира в черния дроб, за да образува фармакологично активни метаболити. Ерготаминът се екскретира главно в жлъчката, непроменен и под формата на метаболити. Екскрецията е двуфазна, с полуживот съответно 2,7 часа и 21 часа за фази I и II.
След прием на лекарството вътре, кофеинът се абсорбира бързо и почти напълно. Свързването с плазмените протеини е 35%. Кофеинът се метаболизира почти напълно в организма. Метаболитите се екскретират главно с урината. Полуживотът е около 3,5 часа.
Показания за употреба
Остри пристъпи на мигрена и подобни пристъпи на съдови главоболия.
Начин на приложение
Kafergot трябва да се приема в самото начало на атака. За първата доза се препоръчва доза от 2 таблетки. Ако след 30 минути няма подобрение в състоянието, трябва да вземете още 1 таб. Приемът на лекарството може да се повтори допълнително с интервал от 30 минути, без да се превишава максималната дневна доза.
При следващи атаки началната доза може да бъде увеличена до 3 таблетки, в зависимост от общата доза, приета по време на предишни атаки.
Максималната дневна доза е 6 mg ерготамин тартрат (6 таб.).
Максималната седмична доза е 10 mg ерготамин тартарат (10 таблетки).
Странични ефекти
Гадене, повръщане, алергични реакции, повишено кръвно налягане. При продължителна употреба - слабост и болка в крайниците, треперене, кардиалгия, тахикардия, брадикардия, фиброзни промени в плеврата и ретроперитонеалното пространство. Предозиране. Симптоми: сънливост, объркване, тахикардия, замаяност, парестезия, депресия на дихателния център, кома. Лечение: стомашна промивка, активен въглен, симптоматична терапия.
Противопоказания
- свръхчувствителност към един от компонентите на лекарството;
- нарушение на периферната циркулация;
- заличаващи съдови заболявания;
- Исхемична болест на сърцето или тежка артериална хипертония;
- чернодробна или бъбречна недостатъчност;
- сепсис
- бременност, кърмене.
Специални инструкции:
Ако се появят симптоми като изтръпване на върховете на пръстите на ръцете или краката, лекарството трябва незабавно да се спре и да се потърси лекар.
Kafergot се използва за лечение на остра мигренозна атака и не трябва да се използва за предотвратяване на атаки или да се приема често за дълго време.
Предозиране:
Симптоми: гадене, повръщане, сънливост, объркване, тахикардия, замаяност, парастезия и болка в крайниците, респираторна депресия, кома.
Лечение: стомашна промивка, прием на активен въглен, симптоматична терапия, с атриален спазъм - вазодилататори като натриев нитропрусид.
Лекарствени взаимодействия:
Едновременното приложение на олеандомицин, еритромицин или джозамицин заедно с ерготамин може да доведе до повишаване на плазмената концентрация на ерготамин.
Има съобщения за няколко случая на вазоспазъм при пациенти, получавали едновременно ерготамин и пропранолол.
Условия хранения
При стайна температура, защитен от светлина.

Активни съставки:  Ерготамин,

 Тартрат, Кофеин

Етикети: Cafergot, Кафергот, силно, главоболие, мигрена

Напишете отзив

Напишете отзив

Забележка: не въвеждайте HTML код, тъй като той няма да бъде интерпретиран, а ще се покаже като текст!
    Лош           Добър
Защита от СПАМ