Сусамово масло-50 мл

  • 12,00лв.

  • Наличност: В наличност
  • Марка Karden
  • Модел Сусамово масло-50 мл

- ИЛИ ПОРЪЧАЙ БЕЗ РЕГИСТРАЦИЯ -
БЪРЗА ПОРЪЧКА
БЪРЗО, ЛЕСНО, БЕЗ РЕГИСТРАЦИЯ

Въведете телефонен номер и натиснете бутона "Поръчай", наш служител ще се свърже със вас възможно най-скоро.Сусамово студено пресовано масло 50 мл. подходящо при:
- Остеопороза и костни счупвания /лечение и профилактика/, заради органичния калций, магнезий и фосфор
- Анемии, благодарение на високото си съдържание на желязо
- Неврологични заболявания /вкл. депресии и неврози/, поради витамини от В група. Затова е подходящ и за студенти, спортисти, тежък физически труд
- Сърдечно-съдови заболявания, поради ненаситените мастни киселини и магнезий
- Слаб имунитет, защото съдържа естествен цинк
- Помага за здравето на очите, косата, лигавиците и ноктите
Диабет
Изследване от 2011 г., публикувано в списанието Clinical Journal of Nutrition показа, че сусамовото масло подобрява ефикасността на орално приемано лекарство за лечение на диабет тип 2. Предишно изследване от 2006 г. показа, че когато сусамовото масло се използва като основна мазнина при готвене, то снижава кръвното налягане при диабетици с хипертония.
Рак
В дребните сусамови семенца се съдържа мастноразтворим лигнин, който има фитоестрогенни свойства. Сезаминът, уникална съставка в сусама, е доказал, че спира разпространението на раковите клетки при редица различни видове рак, включително при: Рак на простатата,Рак на дебелото черво,Левкемия,Рак на белите дробове,Рак на гърдата,Рак на панкреас,
Гингивит. Изследванията показват, че маслото намалява растежа на стрептококите Streptococcus mutans, които се свързват с формирането на зъбния камък. По една чаена лъжичка дневно.

Етикети: Сусамово, масло, 50, мл