КРЕОН

  • 85,00лв.

  • Наличност: В наличност
  • Марка Abbott
  • Модел КРЕОН

- ИЛИ ПОРЪЧАЙ БЕЗ РЕГИСТРАЦИЯ -
БЪРЗА ПОРЪЧКА
БЪРЗО, ЛЕСНО, БЕЗ РЕГИСТРАЦИЯ

Въведете телефонен номер и натиснете бутона "Поръчай", наш служител ще се свърже със вас възможно най-скоро.КРЕОН-КАПСУЛИ 25 000 Е - 100 БРОЯ 

Какво представлява Креон и за какво се използва

Креон съдържа ензимна смес, наречена „панкреатин”.

Панкреатин Ви помага да смилате храната. Ензимите са получени от панкреасни жлези на прасета.

Креон съдържа малки пелети, които бавно освобождават панкреатин в червата (стомашно-устойчиви пелети, наречени минимикросфери).

За какво се използва Креон

Креон се използва при деца и възрастни с „панкреас на екзокринна недостатъчност”. Това е състояние, при което панкреасната жлеза не образува достатъчно ензими за смилането на храната. Често се открива при хора, които имат:

Муковисцидоза - рядко наследствено заболяване

Запушени канали от панкреаса или жлъчката (панкреасен канал или общ жлъчен канал)

Остро възпаление на панкреаса (панкреатит). Креон може да се приема след като се започне отново приемът на храна.

Хронично възпаление на панкреаса (хроничен панкреатит)

Рак на панкреаса.Частично или пълно хирургическо отстраняване на панкреаса (парциална или тотална панкреатектомия).Частично или пълно хирургическо остраняване на стомаха (частична или пълна гастректомия). Стомашно - чревен байпас. Синдром на Швахман - Дайамонд, много рядко генетично заболяване; Как действа Креон

Ензимите в Креон действат като смилат храната, докато тя преминава през червата. Трябва да приемате Креон по време или след основно хранене или закуска между основните хранения. Това ще позволи на ензимите да се смесят напълно с храната.

реон се отнася към групата на панкреасните ензими. Капсулите Креон са пълни със стомашно-устойчиви минимикросфери, съдържащи смес от естествените ензими, необходими за възстановяване на доброто храносмилане.

Креон се използва при деца и възрастни, чийто организъм не образува достатъчно ензими за разграждане на храната. Недостатъчното храносмилане може да се дължи на:

нарушена функция на орган от храносмилателната система (стомах, панкреас, жлъчка, черва)

нарушено храносмилане след операция на орган от храносмилателната система (стомах, панкреас, жлъчка, черва)

Недостатъчното храносмилане се проявява с оплаквания като газове, подуване, киселини, тежест, болка, чести изхождалия, изпражнения с непълно смлени храни, мазни изпражнения.

Креон е създаден така, че максимално да наподобява естествения процес на смилане на храната.Ензимите, които се съдържат в Креон, представляват малки гранули (минимикросфери), поставени в желатинова капсула. След поглъщане  капсулата се разтваря в стомаха и освобождава стотици минимикросфери специално защитени от стомашната киселина. Миникросферите са създадени така, че да осигурят:

пълно и цялостно смесване със стомашното съдържимо

едновременно придвижване заедно с храната

активиране с навлизането на стомашното съдържимо в дванайсетопръстника (мястото, където обичайно се отделят ензимите)

Това позволява разграждането на храната да се осъществи в дванайсетопръстника, така както е при нормалното храносмилане.


Етикети: креон, панкреас, ензими, храносмилане, разграздане, на, храната

Напишете отзив

Напишете отзив

Забележка: не въвеждайте HTML код, тъй като той няма да бъде интерпретиран, а ще се покаже като текст!
    Лош           Добър
Защита от СПАМ